Englezi definitivno pretjeruju: Istraga protiv fudbalera zbog objave kada je imao 14 godina
Foto - FA

Nakon devet godina pokrenuta istraga

Englezi definitivno pretjeruju: Istraga protiv fudbalera zbog objave kada je imao 14 godina

M. Šljivak

Fudbalska asocijacija Engleske definitivno zna pretjerati sa istragama protiv fudbalera.

Tako je engleski fudbalski Savez odlučio da pokrene postupak protiv 23-godišnjeg defanzivca Middlesbrougha Marca Bole zbog objave na Twitteru od prije devet godina.

Ne bi tu bilo ništa čudno da Bola nije imao 14 godina kada je na Twitteru objavio status o seksualnoj orijentaciji i to bi ga moglo koštati kazne.

"Marc Bola iz Middlesbrougha optužen je za kršenja pravila o pisanju na društvenim mrežama. Objava je od 14. aprila 2012. godine".

Fudbaler Boroa ima rok do 20. septembra da iznese svoju odbranu u ovom slučaju, ali realno gledajući, Fudbalska asocijacija Engleske definitivno pretjeruje sa ovakvim stvarima.

Bola je imao 14 godina kada je napisao status i zaista je nevjerovatno da bi zbog toga mogao dobiti kaznu devet godina kasnije.

Interesantno je svakako da je fudbaler West Hama Jarrod Bowen u martu ove godine kažnjen zbog rasističkog tweeta iz 2012. godine kada je imao 15 godina.

Top Komentari

Tako.maki
Ne pretjeruju.
1 9
SadioZ
Kako mogu da ga oni kaznjavaju kad u tom trenutku nije imao nikakve veze sa Savezom? To kao da optuzis partnera za prevaru prije nego ste bili zajedno. Jednom rijecju, van svake pameti.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi