Marca otkriva tajnu Ronaldovih slobodnjaka

Marca otkriva tajnu Ronaldovih slobodnjaka

O. Lekić

Jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca je portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo, a Marca je pokušala otkriti tajnu Ronaldovih slobodnjaka.

Tako Marca navodi da Ronaldo tokom treninga mnogo vježba slobodnjake, a navodno je tajna u tome da Portugalac lutke koje glume živi zid postavlja mnogo bliže lopti od propisane udaljenosti 9.15 metara.

Navodno Ronaldo lutke postavlja na udaljenost od nekih sedam metarta, pa se zbog toga lopta nakon udarca zna spuštati znatno brže, te neočekivanom putanjom varati protivničke golmane.

rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.