Marca: Real spremio 100 milona eura za transfer Neymara

Barci 40 miliona eura?

Marca: Real spremio 100 milona eura za transfer Neymara

Adnan Beganović

Prema pisanjima španskih medija, tačnije Marce, predsjednik Reala Florentino Perez već dva mjeseca pregovara s čelnicima Santosa oko transfera Neymara.

Španska Marca navodi da je Perez za transfer Neymara izdvojio 100 miliona eura s tim da se ovaj eventualni transfer već poredi sa onim Ronaldovim.

Neymar u Santosu zarađuje 7.2 miliona eura zahvaljujući unosnim sponzorskim ugovorom, a Real mu je navodno spreman ponuditi 10 miliona eura godišnje i 30 posto prava na ime.

Međutim, ono što je najvažnije u eventualnom transferu Neymara u Real je to da bi u isti bila uključena i Barcelona jer Brazilac navodno ima potpisan predugovor s katalonskim klubom i ukoliko bi ovaj sjajni fudbaler završio u Realu na računu mrskog kluba završilo bi Perezovih 40 miliona eura na ime odštete.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.