Marcelo Brozović između fudbala i novca - Tužno je to što velikan nema nikakve šanse

Al Nassr mu nudi dosta, a njemu je malo

Marcelo Brozović između fudbala i novca - Tužno je to što velikan nema nikakve šanse

Midhat Šljivak

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović (30) mogao bi ovog ljeta napustiti Inter i karijeru nastaviti u Al Nassru iz Saudijske Arabije. Kao i mnogi drugi 30-godišnji veznjak birat će između fudbala i novca jer je na njegova vrata pokucala i Barcelona.

Marcelo Brozović još je jedan od fudbalera koje žele u Saudijskoj Arabiji. Hrvatski reprezentativac dobio je ogromnu ponudu od ekipe Al Nassra, koja je poprilično nadmašila uslove koje mu je ponudila Barcelona.

Al Nassr je Brozoviću spreman ponuditi ugovor na dvije godine vrijedan ukupno 30 miliona eura. Pregovori s veznjakom i Interom su u toku, ali dogovora još uvijek nema.

Nerazzurri ne žele 18 miliona eura da bi se odrekli usluga ovog fudbalera. Traže 27, a i sam Brozović nije previše zadovoljan novčanom ponudom koju mu je poslao Al Nassr.

Njemu je 15 miliona eura neto na godišnjem nivou malo. Logično je onda i da ponuda Barcelone od sedam miliona bruto i ugovor na tri godine neće biti previše zanimljivi hrvatskom fudbaleru.

Oglasi

Podsjetimo, Al Nassr je u januaru doveo Cristiana Ronalda i plaća mu 200 miliona eura godišnje. Brozović zbog toga vjerovatno traži veću cifru i neće tek tako pristati na 'samo' 15 miliona eura.

Marcelo Brozović je proteklih sedam godina proveo u Interu. Stigao je iz Dinama za samo pet miliona eura i bio je zaista odlična kupovina tima s Giuseppe Meazze.

Ugovorom za ovaj klub vezan je do ljeta 2026. godine. U dosadašnjem dijelu karijere odigrao je ukupno 330 utakmica i ima učinak od 31 gola i 43 asistencije u dresu italijanskog velikana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tu, gotovo izvjesno, neće ostati. Pitanje je samo hoće li prihvatiti ponudu iz Saudijske Arabije i otići za novcem ili će se odlučiti za Barcelonu gdje će igrati mnogo više fudbala.

Za reprezentaciju Hrvatske ovaj fudbaler odigrao je 87 utakmica i postigao je sedam pogodaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
brozović - ronaldo, 15;200, apsolutno neralno. brozovićev doprinos na tekmi je veći nego ronaldov na nekoliko utakmica. ako im treba netko za naslikavanje eno im neimara.
2 0
micelj
Bravo Marcelo majstore nogometa sveto trojstvo Hrvatske Brozovic Kovacic Modric..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi