Marcelo iz Wisle u PSV

Marcelo iz Wisle u PSV

Edmir Škorić

Holandski PSV danas je realizovao transfer brazilskog defanzivca Marcela iz poljske Wisla Krakow.

Marcelo Antônio Guedes Filho novi je član PSV-a, sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Holandski klub je tako dovođenjem Brazilca popunio rupe nastale odlaskom Andre Ooijera, te Dirka Marcellisa.

Trener Fred Rutten je nedavno kazao kako je dovođenje Marcela prioritet, pa je momčad iz Eindhovena platila 2.5 miliona eura za 23-godišnjaka.

Marcelo je u Wislu stigao 2008. godine iz Santosa, te je postao jedan od najboljih poljskih odbrambenih igrača. Osim PSV-a, za njegove uslube bio je zainteresovan i njemački Bayer Leverkusen.

"PSV ima veliku povijest i ja sam ponosan što ću nositi dres tako velikog kluba. Želim osvojiti naslov Holandije i razviti se u pravog igrača", kazao je Marcelo za službeni sajt kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti