Marcelo Lippi novi trener Guangzhou Evergrandea

Za 10 miliona eura po sezoni

Marcelo Lippi novi trener Guangzhou Evergrandea

M. Maksimović

Kineska liga je bogatija za još jedno veliko trenersko ime.Bivši selektor reprezentacije Italije, Marcello Lippi prihvatio je posao trenera u kineskom klubu Guangzhou Evergrandeu za nevjerovatnih 10 miliona eura po sezoni.

Guangzhou Evergrande je najbogatiji kineski klub, aktuelni prvak i vodeći u ligi nakon prvih deset kola.Na klupi Guangzhou, Lippi će naslijediti Južnokorejca Yang-soo Leea, a Talijan će svoj prvi susret imati već u nedjelju.
Protivnik je ekipa Qingdao Jonoona koju je kratko na početku sezone vodio Blaž Slišković.

Šesdesetčetverogodišnji Lippi u karijeri je trenirao, između ostalih, Juventus i Inter, a ima pet osvojenih prvenstava te po jednu Ligu prvaka, Kup UEFA-e i Interkontinentalni kup.Svjetski prvak s Italijom iz 2006. u Njemačkoj dobio je posao iz snova te se svrstao među najplaćenije trenera svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.