Marcelo: Španija je najjača reprezentacija na svijetu

Marcelo: Španija je najjača reprezentacija na svijetu

Edmir Škorić
Teme:

Brazilski nogometni reprezentativac Marcelo smatra da je Španija i dalje najjača selekcija na svijetu.

Brazil pred svojim navijačima slovi za glavnog favorita kada je u pitanju naslov svjetskog prvaka. Međutim, lijevi bek Brazila i madridskog Reala, novog evropskog prvaka, vjeruje da su Španci najbolji.

"Mislim da je Španija i dalje najbolja na svijetu. To ne mijenja ni činjenica da smo je pobijedili na Kupu konfederacija", otkriva Marcelo.

Marcelo nije prisustvovao Svjetskom prvenstvu prije četiri godine, a smatra da mu mjesto u startnih 11 ni ovaj put nije zagarantovano.

"Definitivno ne smatram da sam već sada vlasnik mjesta u početnoj postavi. Na meni je da radim, što i činim od početka karijere u Fluminenseu pa sada u Real Madridu. Nažalost nisam išao na Svjetsko prvenstvo 2010. godine, ali nisam se predavao i sada sam srećom dio momčadi koja će na Svjetsko prvenstvo", dodao je Marcelo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.