Marchena dvije godine u Villarrealu

Primera Division

Marchena dvije godine u Villarrealu

Nakon punih deset godina Carlos Marchena je napustio Valenciju i prešao u redove velikog rivala Villarreala s kojim će potpisati ugovor na dvije godine.

31-godišnji štoper španske reprezentacije je jutros prošao ljekarski pregled u Villarrealu i u toku dana će potpisati ugovor na dvije godine. Marchena bi na El Madrigalu trebao zamijeniti Diega Godina.

Villarreal je, čim je bilo jasno da će Diego Godin otići ovog ljeta, kao prioritet u odbrani postavio Marchenu, što im je na kraju uspjelo.

Marchena je karijeru počeo u Sevilli, gdje je odigrao jednu sezonu, zatim je jednu sezonu proveo u Benfici, a ostalih deset u Valenciji. Vrijednost transfera iznosi oko 4 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije