Marchetti: Spreman sam zamijeniti Buffona

Marchetti: Spreman sam zamijeniti Buffona

Edmir Škorić

Rezervni golman italijanske reprezentacije Federico Marchetti ističe kako može na najbolji mogući način zamijeniti povrijeđenog Buffona u nedjeljnom duelu sa Novim Zelandom.

U nedjelju Italija igra protiv Novog Zelanda svoj susret drugog kola, a na golu će stajati rezervni golman Azzurra, Federico Marchetti. Naime, Marchetti je i u prvom susretu branio drugih 45 minuta, nakon što se Buffon povrijedio. Tada je Italija remizirala sa Paragvajem (1:1), a gol je primio Buffon.

"Uvjeren sam da mogu odigrati dobru utakmicu u nedjelju. Protiv Paragvaja sam znao da Buffon ima problema i stoga sam psihički bio spreman da ga zamijenim", kazao je Marchetti.

Buffon je godinama bio jedan od najboljih svjetskih golmana, a Marchetti priznaje kako nema iste karakteristike kao i "kec" torinske momčadi.

"Buffon i ja smo različiti. On je brži i reaktivniji, dok sam ja mišićniji i eksplozivniji. Vjerujem da imam hrabrosti i svijesti o svom talentu, te da ću na temelju toga imati uspjeha", dodaje Marchetti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.