Marchisio: Nikoga se ne bojimo, mi smo Italija!

Azzurri se nadaju uspjehu na Euru

Marchisio: Nikoga se ne bojimo, mi smo Italija!

Edmir Škorić

Italijanski reprezentativac Claudio Marchisio očekuje pobjedu nad Špancima, kao i u avgustu prošle godine, kada su slavili s 2:1 u prijateljskoj utakmici.

U velikim problemima je Italija pred Euro, ponajviše zbog "scommessopolija", odnosno afere o namještanju utakmica, zbog čega je iz reprezentacije odstranjen Domenico Cristico, a otpa je i povrijeđeni Andrea Barzagli.

I pored svega toga Claudio Marchisio vjeruje u upsjeh.

"Ne bojimo se nikoga. Mi smo Italija, velika nacija i država. U prvoj utakmici igramo protiv branitelja naslova Španjolske, koja igra najbolji nogomet na svijetu, no i njih smo lani pobijedili. Moramo još jednom odigrati veliku utakmicu kako bismo ponovili takav rezultat",  izjavio je Marchisio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.