Marciano: Pritisak ne osjećam, vjerujem u naš kvalitet

Golman izraelske reprezentacije

Marciano: Pritisak ne osjećam, vjerujem u naš kvalitet

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras u Haifi u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo snage odmjeriti sa Izraelom, čiji je golman Ofir Meir Marciano uvjeren u pobjedu.

Fudbalska reprezentacija Izraela je kvalifikacija za Evropsko prvenstvo otvorila sa dvije pobjede, a u izraelskim redovima smatraju da će i večeras slaviti.

Golman Marciano je uvjeren da on i njegovi saigrači mogu doći do trećeg trijumfa, no isto tako je svjestan i kvaliteta našeg nacionalnog tima.

"Fokusirani smo i spremni, a mogu obećati da će svaki igrač večeras dati svoj makskimum. Želimo obradovati naše navijače, a iskreno, pritisak ne osjećam. Ukoliko želimo na Evropsko prvenstvo moramo slaviti u važnim utakmicama", za izraelske medije je izjavio Marciano.

"Igramo pred svojim navijačima, imat ćemo veliku podršku. No, svjesni smo da je BiH sjajna reprezentacija, koja je igrala na Svjetskom prvenstvu. Međutim, vjerujemo u sebe, imamo dobre igrače, koji su pokazali karakter. Trener je dobro proučio igru našeg protivnika i znamo kako treba igrati. BiH nedostaje par fudbalera, no s tim se ne zamaramo, odnosno spremni smo za svakog protivničkog igrača koji istrči na teren", dodao je golman izraelske reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti