Marco Reus odbio da ide na EURO!

Želi da se sprema za narednu sezonu

Marco Reus odbio da ide na EURO!

E. Škorić

Nogometaš dortmundske Borussije Marco Reus propustit će Evropsko prvenstvo, javlja Bild.

Reus je odbio da bude jedan od lidera mladog tima Njemačke na Evropskom prvenstvu koje se igra od 11. juna do 11. jula. Navodno je veznjak Milionera tu odluku saopštio Joachimu Lowu.

Reus želi da se posveti odmoru i pripremama za narednu sezonu, te ne želi da se tokom ljeta izlaže dodatnim rizicima, budući da su ga kroz karijeru pratile brojne povrede.

Tokom karijere igrao je samo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a zbog povreda je propuštao Svjetsko prvenstvo u Brazilu i Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Očekuje se da Low uskoro objavi konačan spisak igrača za EP, a na njemu se očekuju povratnici Thomas Muller i Mats Hummels.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CPBaJaQJpHl/[/instagram]

Oglasi

Joachim Low pravi neočekivane promjene na spisku igrača za EURO, poslušat će savjete Edina Terzića?

Manje-više se zna koga će Low voditi na EURO, no stiže vijest koju je objavio njemački "Bild" i koja je poprilično iznenađujuća - u reprezentaciju se vraća Thomas Muller.

Iskusni ofanzivac Bayerna dres Njemačke nije nosio još od kraja 2018. godine, kada je protiv Nizozemske u Ligi nacija upisao svoj 100. i ujedno posljednji nastup za nacionalni tim.

S obzirom na sjajnu sezonu u Bayernu, Low je odlučio Mullera ponovo vratiti u tim. Bild javlja da je Low već obavijestio zvijezdu Bayerna o pozivu.

Vjeruje se da će i iskusni štoper Mats Hummels takođe biti na spisku putnika za Evropsko prvenstvo. Njih dvojica su uz Jeromea Boatenga u martu 2019. godine poslani u penziju.Navodi se da je privremeni trener dortmundske Borussije Edin Terzić Lowu savjetovao u privatnom razgovoru da povede Hummelsa jer "igra fantastično kao u najboljim danima", a takođe mu je najbolji raport poslao vezano za Marca Reusa.

U srijedu će Low i zvanično saopštiti spisak igrača s kojima će napasti trofej na Euru od 11. juna do 11. jula 2021. godine. Ono što je sada već sigurno, na EP ne putuje golman Barcelone Marc-Andre ter Stegen jer mora na operaciju.

"Nadam se da ću se nakon ljetnih odmora kada se vratimo biti u mogućnosti da igram ponovo pred navijačima. To mi nedostaje. Hvala na podršci tokom teške sezone", poručio je Ter Stegen.

S obzirom da Njemačka ima Manuela Neuera izostanak Ter Stegena i neće predstavljati veliki hendikep za Elf jer je upitno da li bi uopšte i dobio priliku da brani. Ter Stegen je ove sezone s Barcelonom uzeo Kup Kralja, a mogao je i do titule prvaka da nije bilo kikseva u momentima kada se lomila sezona.

Njemačka će igrati u grupi F s Francuskom, Mađarskom i Porugalom. Prvi meč igra s Francuskom 15. juna u Minhenu, zatim na istom stadionu (Allianz Arena) četiri dana kasnije protiv Portugala, te 23. juna protiv Mađarske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi