Marco Van Basten novi trener AZ Alkmaara

Marco Van Basten novi trener AZ Alkmaara

Jedan od najvećih holandskih fudbalera svih vremena Marco Van Basten našao je novi posao. Van Basten će u naredne dvije sezone biti trener AZ Alkmaara.

Marco Van Basten je trenutno trener Heerenveena, a nedavno je objavio kako na kraju sezone napušta tu poziciju. Ista situacija je i u AZ-u gdje je Dick Advocaat najavio odlazak sa klupe.

Uprava AZ-a je iskoristila tu situaciju i ponudila Van Bastenu dvogodišnji ugovor, koji je nekadašnji napadač Ajaxa i Milana, te selektor reprezentacije Holandije objeručke prihvatio.

AZ je trenutno tek na sedmom mjestu holandskog prvenstva, a Van Bastenov zadatak biće da sljedeće sezone vrati AZ u sami vrh holandskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti