Veratti 'izigrao' Sevillu i kreće putem kojim su brojni nogometaši ovog ljeta

Čini se da je sve završeno

Veratti 'izigrao' Sevillu i kreće putem kojim su brojni nogometaši ovog ljeta

Iako se činilo da je njegov odlazak u Španiju gotova stvar, Marco Veratti je promijenio planove.

Naime, Veratti će nakon 11 godina napustiti PSG, ali krenuti u zanimljiv izazov. On se naravno zove Saudijska Arabija, gdje su već transfere ovog ljeta napravili brojni poznati nogometaši.

Veratti će prema pisanju Fabrizija Romana potpisati trogodišnji ugovor sa Al Hilalom.

Al Hilal je ranije dogovorio transfere Rubena Navasa, Kalidoua Koulibalyja, Sergeja Milinkovića, a jučer je objavljeno da će iz Zenita za 60 miliona eura doći napadač Malcom.

Saudijci ne štede novac, čak naprotiv, te je jasno da brojni nogometaši ne žele propustiti ovu priliku.

Do vrha mogu napuniti svoje bankovne račune te uživati u Saudijskoj Arabiji bez ikakvog pritiska.

Oglasi

Inače, Verratti je u PSG stigao 2012. godine iz Pescare, a za francusku ekipu je odigrao ukupno 416 utakmica i pritom je postigao 11 pogodaka uz 61 asistenciju.

Sa PSG-om je osvojio devet naslova prvaka Francuske, te po šest pehara namijenjenih osvajaču Kupa i Liga kupa Francuske.

Za talijansku reprezentaciju je odigrao 55 utakmica i pritom je postigao tri pogotka.

Revoluciju odlaska nogometaša iz Evrope u Saudijsku Arabiju pokrenuo je Cristiano Ronaldo. Već tada je jasno bilo da se spremaju velike stvari i to se brzo potvrdilo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ronaldo je trenutno član Al Nassr-a, a nova sezona uskoro počinje.

Špekuliše se da bi u Saudijsku Arabiju mogao i bh. reprezentativac Ibrahim Šehić koji već dugi niz godina brani u Turskoj.

Top Komentari

narcis
Za godinu dvi svi ce se oni vratit u Evropu a ovi stariji u MLS...Ovo je isto bilo vec kad su letili u Kinu za parama,pa liga opet propala,sad gora nego prije hahha...pojedinci ce uzet dobre pare dok su u tamo,i zato su i otisli...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi