Marcos Rojo je odlučan da isposluje slobodne dane za Božić
Karton po karton i božićni odmor za Roja!

Argentincu prijeti ekspresna suspenzija

Marcos Rojo je odlučan da isposluje slobodne dane za Božić

Defanzivac Crvenih đavola Marcos Rojo je svoj prvi nastup u ovoj sezoni Premier lige upisao tek krajem novembra, s obzirom da se dugo oporavljao od teške povrede koju je pretrpio protekle sezone u utakmici Lige Evrope.

Ipak, tek što se vratio, Argentinski štoper bi ponovo mogao na kraći odmor, s obzirom da ga, već, samo još jedan žuti karton dijeli od suspenzije.

Rojo je tako svoj povratak u ekipu 28. novembra protiv Watforda obilježio žutim kartonom. Nekoliko dana kasnije je upisan u sudijsku bilježnicu protiv Arsenala, da bi zatim dobio žute kartone u duelima Uniteda sa West Bromwich Albionom i Manchester Cityjem.

Uspio je tako, u četiri utakmice prikupiti isto toliko žutih kartona, pa ga još jedan dijeli od suspenzije, a "šansu" da ga zaradi imaće već u ovoj sedmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mnogi navijači Uniteda su, u šali, zaključili da Rojo jednostavno želi, pošto-poto, sebi obezbijediti slobodne dane za božićne praznike, s obzirom da bi u slučaju kartona protiv Leicestera u narednom kolu propustio duel sa Burnleyjem 26. decembra.

"Sigurno će biti u postavi i u Kupu ove sedmice, tako da će sigurno dobiti slobodan vikend za Božić; Ne vidim zašto podcijenjujete njegovu predanost da bude slobodan za Božić", neki su od komentara navijača Uniteda na društvenim mrežama, kada je u Rojov problem sa žutim kartonima u pitanju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi