Marcus Berg u Hamburgu
Berg je budućnost švedskog nogometa

HSV dogovorio Šveđanina

Marcus Berg u Hamburgu

HSV je sve dogovorio sa mladim švedskim reprezentativcem Marcusom Bergom iz holandskog Groningena, objavio je hamburški dnevni list Hamburger Abendblattes na svojoj web stranici danas poslijepodne.

Kako piše ovaj list skoro sve je dogovoreno, a transfer je vrijedan oko 10 miliona eura. Ostale su još samo sitnice oko kojih neće biti problema, te bi Šveđanin u Hamburg trebao stići sutra, ako ne i već večeras gdje će obaviti ljekarski pregled i potpisati četverogodišnji ugovor. 

Berg je pažnju na sebe skrenuo odličnim igrama na EP do 21 godine koje je završeno u Švedskoj prije mjesec dana, gdje je bio jedan od najboljih igrača prvenstva. Mnogi klubovi su se upustili u borbu za njegove usluge, ali je slavni njemački klub izgleda bio najbrži.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.