Fudbalski moćnik otišao u zatvor sa 140 kilograma, izašao nakon osam godina totalno neprepoznatljiv!

Nekada bio na čelu rumunskog kluba

Fudbalski moćnik otišao u zatvor sa 140 kilograma, izašao nakon osam godina totalno neprepoznatljiv!

E. Čaušević

Marian Iancu jedan je od najmoćnijih biznismena u Rumuniji i prošle godine izašao je na slobodu nakon što je zbog utaje poreza proveo iza rešetaka čak osam godina. Bivši predsjednik Poli Timisoara ušao je u zatvor sa 140 kilograma, a nakon izlaska izgleda potpuno neprepoznatljivo.

Marian Iancu je dobio poznato ime u svijetu biznisa, ali i fudbala jer je godinama bio predsjednik rumunskog kluba Poli Timisoara.

Također, on je osnivač i vlasnik kompanije "Balkan Petroleum" preko koje je postao jedan od najbogatijih ljudi u Rumuniji. Odlučio je da uđe i u fudbal i postao je prvi čovjek kluba Poli Timisoara u koji je uložio ogroman novac i stvorio sjajne rezultate.

Poli Timisoara bio je jedan od najboljih klubova u Rumuniji dok je Iancu finansirao i vodio taj klub, ali sve to je preko noći nestalo nakon što je završio u zatvoru.

marian iancu - Romania TV

Protiv njega je 2006. godine pokrenuta istraga jer se sumnjičio za pranje novca, milionsku utaju poreza i nekoliko dodatnih prekršaja, ali vjerovalo se da je Iancu previše jaka figura u Rumuniji da na kraju završi u zatvoru, ali su se svi dobro prevarili zbog toga.

Oglasi

Iako su istraga i suđenje trajali osam godina na kraju je 2014. godine Iancu osuđen na 12 godina zatvora nakon što se ispostavilo da je kriv. Pored njega osuđeni su još njegov brat Octavian i partner Constantin Margarit, te su oni dobili po deset godina zatvorske kazne.

Naređeno mu je i da mora nadoknaditi štetu koju je nanio državi i zaplijenjena mu je imovina u višemilionskom iznosu. Ioncu je u zatvor otišao 2014. godine i proveo je iza rešetaka osam godina, a na slobodu je izašao prošlog ljeta.

Međutim, ono što je u potpunosti iznenadilo javnost jeste njegov izgled nakon što je izašao iz zatvora. Iancu je imao čak 140 kilograma kada je ušao u zatvor 2014. godine, a osam godina kasnije izgleda totalno neprepoznatljivo.

   Marian Iancu izgubio skoro 40 kilograma u zatvoru zbog čega ga mnogi ne mogu ni prepoznati.

Smršao je skoro 40 kilograma i nedavno su se pojavile njegove fotografije u javnosti, te mnogi uopšte nisu shvatili da je Iancu na njima.

"Izgubio sam kilažu jer sam to morao da uradim zbog zdravlja. Imao sam 140 kilograma kada sam ušao u zatvor, a na izlasku sam imao 104 kilograma. Već sam se malo udebljao, ali svega tri kilograma u sedam mjeseci otkako sam na slobodi što uopšte nije puno", priča Iancu i nastavlja.

   Kaže da je hrana u zatvoru bila totalno bezukusna i da se ništa ne može porediti s onim što jedete u svojoj kući.

"Hrana u zatvoru nije imala nikakav okus. Tu je bila prodavnica gdje si mogao sebi nešto da kupiš, ali ništa se ne može porediti s onim što jedeš u svojoj kući. Nikada nisam plakao u tih osam godina, pa čak ni kada sam imao neke probleme. Desile su se dobre i loše stvari, izgubio sam oca dok sam bio u zatvoru, ali to je život. Nikada nisam odustajao jer nisam takva osoba, sretan sam što sam na slobodi ponovo".

Iancu je na uslovnu slobodu pušten u junu prošle godine nakon što je odradio osam godina kazne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi