Maribor pobjedom otvorio prvenstvo

Pobjeda Maribora u 1. kolu prvenstva

Maribor pobjedom otvorio prvenstvo

Midhat Šljivak

Fudbaleri Maribora koji će u srijedu odigrati prvi susret drugog pretkola Lige prvaka protiv našeg prvaka Željeznničara, pobjedom su započeli odbranu titule u prvenstvuu Slovenije.

Maribor je sa sigurnih 3:1 u susretu 1. kola prvenstva Slovenije savladao na gostovanju ekipu Gorice. Junak utakmice bio je veznjak Viola Dejan Mezga, koji je u ovom susretu postigao dva gola. Prvi je stigao u 23. minuti utakmice. Tavares je oboren na vrhu kaznenog prostora,a hrvatski internacionalac Mezga je sjajnim udarcem savladao domaćeg golmana za vodstvo i rezultat prvog poluvremena od 1:0.

Deset minuta igre u nastavku bilo je dovoljno da Maribor postigne i drugi gol, a ponovo su u glavnim ulogama bili Tavares i Mezga. Brazilac je sjajno centrirao sa lijeve strane, a Mezga je neometano pogodio mrežu Gorice za vodstvo od 2:0.

U 65. minuti novi gol u mreži domaćih. Ovoga puta je Mezga izveo korner, a vlastitu mrežu je pogodio Vetrih za ubjedljivih 3:0.

Samo dvije minute kasnije Gorica je uspjela stići do počasnog gola. Nakon jedne duge lopte Žigon je pobjegao odbrani Maribore, te je matirao Jasmina Handanovića za konačan rezultat susreta od 3:1.

NK MARIBOR: Handanović, Mejač, Rajčević, Potokar, Trajkovski, Mezga (od 85. Črnic), Lesjak, Filipović (od 69. Dodlek), Cvijanović, Tavares, Velikonja (od 63. Ploj).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.