Maribor se čuva za Želju: Koper odnio bod iz Ljudskog vrta
Foto: vidrihmiha.si

Maribor remizirao

Maribor se čuva za Želju: Koper odnio bod iz Ljudskog vrta

Midhat Šljivak

Fudbaleri Maribora odigrali su susret bez golova protiv ekipe Kopera na Ljudskom vrtu u okviru drugog kola prvenstva Slovenije.

Darko Milanič je u ovom susretu izveo dosta šaren sastav u odnosu na onaj protiv Željezničara u srijedu, te su tako na tribinama ostali Marcos Tavares, Dejan Mezga, Goran Cvijanović, Aleš Mejač i Arghus, što se itekeko odrazilo na igru Viola.

Uprkos tome Maribor je bio bolji rival od gostiju iz Kopra, no do gola nisu uspjeli stići. Najopasniji po gol gostiju bio je Ibraimi koji je u nekoliko navrata opasno zaprijetio gotujućem golmanu, ali na njegovu žalost nije uspio postići gol.

Susret je na kraju okončan bez golova, a Marivbor nakon dva kola ima četiri osvojena boda.

Za Maribor su nastupili: Handanović, Potokar (od 68. Mertelj), Rajčević, Vidović, Trajkovski, Črnic, Filipović (od 69. Velikonja), Lesjak, Ibraimi, Berić (od 75. Ploj), Komazec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.