Maribor u gostima savladao Muru

Mariborčani u drugom poluvremenu došli do pobjede

Maribor u gostima savladao Muru

Mura je danas na svom terenu dočekala lidera prvenstva Maribor. Gosti su preskočili i ovu prepreku i slavili, 2:1. 

Maribor je ušao u susret sa željom da pitanje pobjednika riješi već u prvom poluvremenu, ali je Mura uspjela da se odbrani. Domaćin je imao svoje prilike, ali su to bili jalovi napadi, koji nisu ozbiljnije ugrozili gol Maribora. Na poluvrijeme se otišlo sa neriješenim rezultatom.

 

I u nastavku ista slika na terenu, Maribor stvara prilike, ali se domaćin uspjeva odbraniti. Sve do 74. minute kada je goste u vodstvo doveo Dejan Mezga. Samo dvije minute kasnije na semaforu je 0:2, a strijelac je Goran Cvijanović. Mura je smanjila prednost gostiju u 78. minuti, a strijelac je bio Bohar. Više od toga domaćin nije mogao, ostalo je, 2:1 za goste. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti