"Mariboru smo pokazali naše kvalitete, svojim igrama sam zadovoljan"
Sjajni vezista napravio je pravi potez odlaskom u Sloveniju

Tomislav Tomić za SportSport.ba

"Mariboru smo pokazali naše kvalitete, svojim igrama sam zadovoljan"

Samir Mlaćo

Odlazak u Sloveniju bio je definitivno pravi potez za Tomislava Tomića. Sjajni vezista odlučio je napustiti Zrinjski i skrasiti se u redovima Olimpije iz Ljubljane, trenutno drugoplasiranom timu Prve lige te zemlje.

Tomić je zadovoljan svojim igrama, a ističe da se njegov tim neće predati u borbi za prvo mjesto, s obzirom da aktuelni prvak Maribor bježi samo tri boda.

"Mislim da smo mogli imati još koji bod više jer imamo po kvalitetama ekipu kao Maribor, čak možda i bolju. U Kupu smo ih dobili 3:0 i ušli smo u polufinale gdje smo glavni favoriti za osvajanje. Nema tu Maribora ni Domžala, sve nam je lakše", ističe Tomić na početku razgovora za SportSport.ba.

Za Olimpiju je upisao ukupno 15 nastupa, te nerijetko i našao svoje mjesto u timu kola.
"Što se tiče mojih igara, zadovoljan sam, ali uvijek može bolje. Odigrao sam veliki broj utakmicu te uz Kenana Bajrića sam najbolje ocijenjen statistički igrač po broju tačno oduzetih lopti. Želio bih i da skrenem pažnju budućem selektoru na Kenana Bajrića koji može biti kapacitet za reprezentaciju BiH", priča Tomić.

U Olimpiji je sa Tomićem i Goran Brkić, dojučerašnji član Mladosti, a već od ranije u Sloveniji je Senijad Ibričić i Rifet Kapić. Uskoro će istim putem i Kenan Pirić te Marin Ćavar, dvojac iz Zrnjskog koji će obući dres Maribora.
"Čuo sam da Pirić i Ćavar trebaju u Maribor i toplo bi im preporučio da dođu u Sloveniju. Liga je dobar, tereni sjajni i mogu puno napredovati jer je ima dosta skauta iz Austrije i Italije, pogotovo kada igrate za Maribor ili Olimpiju lakše je ići dalje", jasan je 27-godišnji vezista.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Pratim Premijer ligu BiH. Željezničar je jesenji prvak, ali za Tomića ništa nije završeno.
"Pratim Premijer ligu i bit će jako zanimljivo do kraja. Željo je pokazao najviše na kraju prvog dijela, ali sve četiri ekipe iz vrha su tu negdje i mislim tko bude u Ligi za prvaka u najboljoj formi i najviše pokaže osvojit će prvenstvo. Najviše tu vidim borbu Željezničara i Zrinjskog za prvo mjesto, mada ne treba opisati Sarajevo i Široki Brijeg, jer se u dva kola sve okrene u Premijer ligi", dodao je Tomić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Tomić je ponikao u Širokog Brijegu, a nastupao je i za GOŠK, Željezničar, te Zrinjski. Jedno vrijeme proveo je u grčkom Xantiju, a titulu prvka BiH osvajao je tri puta. Dva puta sa Zrinjskim i jednom sa Željezničarom. Ugovor sa Olimpijom veže ga do ljeta 2019. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi