Marić: Bolja momčad ide dalje

Nakon večerašnjeg susreta

Marić: Bolja momčad ide dalje

A. Beganović

Fudbaleri banjalučkog Borca nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Evropske lige. Lausanne se pokazala kao nepremostiva prepreka za našeg predstavnika, a trener Borca, Zoran Marić, smatra da je na kraju plasman u narednu fazu takmičenja obezbijedila bolja momčad.

"Normalno je da nisam zadovoljan ali kada sve saberem i oduzmem, mislim da dalje ide bolja momčad. Odigrali smo čvrstu utakmicu u granicama naših mogućnosti, no to nije bilo dovoljno", rekao je Marić i dodao.

"Švicarska momčad bila je bolja, odnosno opasnija u večerašnjem susretu, nego na svom terenu. Razlog je jednostavan, mi smo se otvorili, a to je napadačima Lausanne dalo mnogo prostora. Moramo zaboraviti što prije večerašnju utakmicu i okrenuti se Premijer ligi. Mi smo momčad koja je u procesu stvaranja i toga moramo biti svi svjesni. Mislim da nam fali još nekoliko igrača, naročito u veznom i napadačkom redu."

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.