Marić: Možemo do duple krune

Borac u srijedu dočekuje Želju u finalu Kupa BiH

Marić: Možemo do duple krune

Borac je porazom u Tuzli ponovo zaostao za sarajevskim Željezničarom na tri boda, a ove dvije ekipe će u srijedu odmjeriti snage u okviru finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine.

I pored poraza u Tuzli od Slobode, trener Banjalučana Zoran Marić ne očajava. Svjestan je da su najbitnije utakmice tek pred njegovom ekipom.

"Do kraja prvenstva imamo još četiri utakmice, a to je ukupno 12 bodova i zaista je sve moguće. Tražim od svojih igrača da zaborave Tuzlu i da se koncentrišu na utakmice koje su pred nama", kaže Marić.

"Prvu važnu utakmicu igramo u srijedu sa Željezničarom u okviru Kupa BiH, a potom u Premijer ligi nam gostuje Modriča. Mi moramo pobijediti u oba ova susreta, želimo li ostati u utrci za trofejima. Nama je prije početka sezone cilj bio izalazak u Evropu, a to smo već ispunili. Međutim, to ne znači da ćemo se sada predati. Imamo priliku da osvojimo duplu krunu i to nam je novi cilj. Ponavljam, pred nama su teške utakmice, ali mislim da možemo odgovoriti zadatku koji je pred nama", dodao je Marić u razgovoru za SportSport.ba.

Borac će na svom Gradskom stadionu u srijedu dočekati sarajevski Željezničar u prvom susretu finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine, sa početkom u 20:15 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.