Marić: Ne smijemo primiti pogodak

Uoči večerašnjeg susreta

Marić: Ne smijemo primiti pogodak

A. Beganović

Banjalučki Borac večeras će na renoviranom stadionu u okviru 2. pretkola Evropske lige dočekati Lausanne i pokušati, a mi se iskreno nadamo, i uspjeti nadoknaditi minimalni zaostatak iz prvog susreta.

Atmosfera u banjalučkom taboru pred večerašnji susret je sjajna i svi su svjeni da ih čeka veoma zahtjevan susret, no isto tako Banjalučani su i optimistični.

"Svjesni smo da je pred nama istorijska utakmica. Na to smo se i pripremili. Bez obzira na veliku euforiju i pritisak, mi igramo evropsku utakmicu i moramo da budemo skoncentrisani na meč i dešavanja na terenu, odnosno, moramo da znamo da se nosimo sa tim pritiskom. Vjerujemo u sebe i učinićemo sve da obezbijedimo rezultat kojim ćemo proći dalje. Želimo da ispunimo očekivanja koja nisu mala, jer svi gledaju u nas", rekao je na press konferenciji kapiten Borca Oliver Jandrić.

Šef stručnog štaba bosanskohercegovačkog predstavnika, Zoran Marić, istakao je da je u prvom susretu bilo grešaka ali je naglasio da je uvjeren da će večeras biti mnogo bolje.

"Svjestan sam da u prvom susretu nismo igrali na nekom zavidnom nivou. Međutim, naš cilj je poznat i želimo da budemo mnogo ambicizniji zbog ostvarivanja istog. Utakmica će biti zahtjevna, a mi moramo da damo sve od sebe kako bismo ispunili očekivanja. Večeras moramo biti mnogo odvažniji i opasniji. Vidjeli smo snagu švicarske momčadi i mislim da će po naš gol najopasniji biti Brazilac Silvio", rekao je Marić i dodao:

"Imamo rezultat koji je varljiv. Ne izgleda nenadoknadiv, no ne smijemo primiti pogodak, a moramo da preuzmemo određeni rizik. Međutim, nećemo odustati od svoje osnovne ideje, a to je prolazak, bez obzira što smo imali malo vremena za uigravanje."

Važno je istači da ulaznice za večerašnji susret nisu rasprodane. Uprava Borca sačuvala je određeni broj ulaznica kako bi na dan meča svi navijači banjalučkog kluba mogli doći do istih.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.