Marić posjetio stare saradnike u Herthi
Envera Marića dočekao Herthin menadžer/trener Markus Babbel...

Legenda Veleža se oporavlja od moždanog udara

Marić posjetio stare saradnike u Herthi

Edmir Škorić

Enver Marić, legendarni golmana mostarskog Veleža i reprezentacije bivše Jugoslavije, koji je nedavno doživio moždani udar, posjetio je svoj bivši klub Herthu u Berlinu.

Marić je u oktobru prošle godine doživio moždani udar u Berlinu. No, legendarni golman mostarskog Veleža pojavio se u srijedu na stadionu Herthe u Berlinu, što je oduševilo sve prisutne.

On je pozdravio svoje stare saradnike, a toplo su ga dočekali trener golmana Christian Fielder, golman momčadi Sascha Burchert, te fizioterapeut David de Mel.

"Bilo je to teško vrijeme, ali sada sve ide nabolje. U 2011. godini želim samo da mi ispuni jedna želja, a to je da ponovo budem potpuno zdrav", kazao je Marić.

Menadžer Herthe Markus Babbel također je osobno pozdravio Marića i zaželio mu potpuni oporavak. Marić je za Rođene branio od 1967. do 1976. godine, potom dvije godine branio u Schalkeu. Za bivšu Jugoslaviju branio je 32 puta. Nakon igračke karijere bio je trener golmana u njemačkim klubovima Fortuna Duesseldofru i Herthi iz Berlina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.