Marić pred Slobodu: Sve što nije pobjeda za nas nije dobar rezultat

Krupa dočekuje Tuzlake

Marić pred Slobodu: Sve što nije pobjeda za nas nije dobar rezultat

Nakon reprezentativne pauze nastavlja se takmičenje u Premijer ligi BiH. Krupa će tako u nedjelju, u okviru sedmog kola, ugostiti ekipu Slobode.

Krupa je predzadnja na tabeli sa četiri osvojena boda iz prvih šest kola i želi protiv Slobode upisat drugu pobjedu u sezoni i popraviti svoj bodovni saldo.

Utakmicu sa Slobodom danas je "najavio" trener Krupe Zoran Marić.

"Tokom pauze smo kao što je poznato igrali i meč Kupa RS koji smo pobijedili i iskoristili da neki igrači koji do sada nisu igrali toliko u prvenstvenim utakmicama dobiju svoju priliku i bez obzira na nivo protivnika pokažu svoje potencijale i kapacitete", izjavio je Marić, pa nastavio:

"Pauzu smo iskoristili da se svi oporavimo i mogu da kažem da u sljedeće takmičarsko kolo ulazimo svi zdravi što je značajno za nas i očekujem da će svi igrači, ako se nešto ne desti do same utakmice, biti na raspolaganju".

Marić se osvrnuo i na sam utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moram reći da za nas nema lake utakmice. Dolazi nam ekipa Slobode koja je lijep spoj mladosti i znanja, a usput su uspjeli da ostvare sedam bodova, dakle tri više od nas. Za nas nema lake utakmice, to se i pokazalo... Bez obzira na to moram reći da smo mi sve naše bodove osvojili kući i očekujem da ćemo ovdje biti jaki i ostvariti pobjedu koja je za nas u ovom momentu jako značajna, bitna. Ne mogu reći da je odlučujuća, ali je u svakom slučaju bitna za nastavak prvesntva, za podizanje nivoa samopouzdanja... Vjerujem da mi možemo mnogo bolje nego do sada", rekao je Marić.

"Pripremali smo se i pripremamo se za ovu utakmicu s ciljem da pobijedimo, to je za nas pozitivan rezultat. Sve što neće biti pobjeda za nas neće biti dobar rezultat jer mislim da u ovom trenutku već imao bodovni zaostatak u odnosu na ostale", poručio je, između ostalog, trener Krupe.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi