Marić vodi Sharbinija u Hoffenheim
Anas Sharbini

Kapiten Rijeke seli u Njemačku

Marić vodi Sharbinija u Hoffenheim

Njemački Hoffenheim, u kojem glavne uloge igraju naša dvojica reprezentativaca Vedad Ibišević i Sejad Salihović (obojica trenutno povrijeđeni), mogao bi angažovati još jednog fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije.

Prema pisanju njemačkih medija, jesenji prvak Njemačke mogao bi angažovati veznjaka Rijeke, Anasa Sharbinija, a glavna spona u ovom transferu trebao bi biti Tomislav Marić, nekadašnji hrvatski reprezentativac koji trenutno radi u stručnom štabu Ralfa Rangnicka.  

Marić je na Kantridi bio već nekoliko puta, a posljednji put Rijekinog kapitena na djelu je gledao protekle nedjelje u duelu protiv Varteksa. Rangnickov pomoćnik bio je u Rijeci i prošlog mjeseca kada je ovaj hrvatski prvoligaš igrao prijateljski susret protiv našeg nacionalnog tima (3:2), a Marić je tada uz Sharbinija pratio i Ermina Zeca, napadača Šibenika i naše A reprezentacije.  

Sharbinija ugovor sa Rijekom veže do ljeta 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.