Loše vijesti za Ćivića: Ferencvaroš dovodi lijevog beka Dinama
Foto - EPA

Konkurencija za bh. fudbalera

Loše vijesti za Ćivića: Ferencvaroš dovodi lijevog beka Dinama

M. Šljivak

Mađarski prvak Ferencvaroš uskoro bi mogao dobiti novo pojačanje.

Novi član mađarskog kluba mogao bi postati 24-godišnji lijevi bek Marijan Čabraja, trenutni fudbaler zagrebačkog Dinama.

Rukovodstvo Fernecvaroša i Dinama dogovaraju posudbu ovog fudbalera. Uskoro bi posao trebao biti kompletiran, a Mađari će, pišu hrvatski mediji, za ovu posudbu izdvojiti 200.000 eura.

Također, Ferencvaroš će imati mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone i to za cifru od 1.2 miliona eura.

Dolazak Čabraje u Ferencvaroš sigurno neće dobro doći reprezentativcu Bosne i Hercegovine Eldaru Ćiviću, koji je već dvije sezone prvi izbor mađarskog kluba na poziciji lijevog beka.

Tako je i na početku ove sezone. Ćivić je odigrao tri utakmice u kvalifikacijama za Ligu prvaka i upisao je dvije asistencije. Ipak, i pored dobre igre donijeta je odluka da se angažuje još jedan lijevi bek i to će po svemu biti Čabraja.

Reprezentativac BiH je član mađarskog velikana od jula 2019. godine, a u klub je stigao za cifru od milion eura iz redova Sparte iz Praga.

Marijan Čabraja je karijeru počeo u Dinamu. Nikad nije dobio pravu šansu u prvom timu, pa je kao slobodan igrač 2018. godine otišao u Goricu.

Nakon što se pokazao u redovima Gorice Dinamo ga je vratio u svoje redove u februaru ove godine i za hrvatskog prvaka je odigrao ukupno 14 utakmica.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GangEvil877777
Cuj loše vijesti,predobre sad bi se trebao jos vise trudit i napredovat jos vise.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi