Marijo Cvrtak optužio Vezire

Nastavljeno suđenje u Bochumu

Marijo Cvrtak optužio Vezire

O. Lekić

U Bochumu je nastavljeno suđenje Anti Šapini i njegovima saradnicima koji su optuženi za namještanje najmanje 43 utakmice u kojima su preko kladionica navodno zardili velike novce.

Jučer je u Bochumu bilo veoma zanimljivo, bar što se tiče bosanskohercegovačkog fudbala. Naime, na sudu se pojavio drugooptuženi Marijo Cvrtak, koji je optužio bh. premijerligaša Travnika.

Cvrtak je rekao da je u junu 2009. godine organizirao pripreme Travnika u Švicarskoj plativši sve troškove u visini od 70.000 eura, a za uzvrat je tražio da Veziri u pripremnim utakmicama namještaju rezultate.

Navodno je na račun utakmica Travnika zaradio 240.000 eura, a kako sam tvrdi, svi igrači Travnika, kao i treneri učestvovali su u mutnim radnjama.

Ono što je možda i najzanimljvije, a što se do jučer nije znalo, je to da su prema riječima drugooptuženog u hotelu gdje su bili smješteni Veziri, boravili i neki dužnosnici UEFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti