Marin Aničić sa Astanom prvak Kazahstana

Novi trofej za Astanu

Marin Aničić sa Astanom prvak Kazahstana

Astana, za koju nastupa bh. reprezentativac Marin Aničić, odbranila je titulu prvaka Kazahstana. 

Ovogodišnji učenik Lige prvaka do titule je stigao minimalnom pobjedom nad Aktobeom i prvenstvo je tako završio na prvoj poziciji sa bodom više u odnosu na drugoplasirani Kairat Almaty. 

Kairat je u drugom susretu savladao Ordabasy rezultatom 2:0 i nadao se da Astana neće uspjeti ostvariti pobjedu, ali je tim našeg Marina Aničića u 88. minuti postigao pogodak za veliku erupciju oduševljenja na tribinama. 

Cijeli susret u pobjedi Astane na visokom nivou odigrao je Marin Aničić, a njegovoj momčadi ovo je ujedno druga šampionska titula u klupskoj historiji. Astana je pored toga osvajala domaći Kup, kao i Superkup.

Kazahstanska liga, 32. kolo:

Astana - Aktobe 1:0 (Kabananga 88')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.