Marin Leovac iz Rijeke prešao u PAOK

Hrvatski reprezentativac

Marin Leovac iz Rijeke prešao u PAOK

Marin Leovac, 27-godišnji hrvatski reprezentativac koji je rođen u Jajcu, prešao je u PAOK na insistiranje trenera Igora Tudora.

Dojučerašnji defanzivac Rijeke jučer je u društvu menadžera Boška Balabana otputovao u Grčku, gdje je obavio ljekarske preglede i potom potpisao ugovor sa slavnim grčkim klubom. 

Cijena transfera nije službeno objavljena, a odštetni iznos koji će Rijeka zaraditi kreće se u granicama brojke koje su se proteklih sedmica vrtjele po medijima, negdje oko 1,5 miliona eura. Leovac je potpisao ugovor za godišnju plaću znatno višu od pola miliona eura, s bonusima ukupno može zaraditi puno više nego što mu je nudio Dinamo gdje bi zarađivao u rangu najboljih igrača.

Vlasnik PAOK-a je Ivan Ignjatevič Savvidis, bogati ruski biznismen grčkog porijekla. Za nekadašnjeg čelnika Rostova i vlasnika najveće duhanske tvrtke (Donskoy Tabak) u Rusiji novac nije problem prilikom dovođenja Leovca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti