Marin želi zaigrati protiv domovine

Bosanac sa njemačkim pasošem

Marin želi zaigrati protiv domovine

Marko Marin, reprezentativac Njemačke rođen u Bosanskoj Gradišci, nada se da će dobiti priliku da zaigra sutra protiv Bosne i Hercegovine u Frankfurtu.

Fudbaler Werdera tako će u dresu Njemačke imati priliku da zaigra protiv svoje domovine, a kaže kako nastup očekuje sa nestrpljenjem.

"Rođen sam u bivšoj Jugoslaviji i tamo imam mnogo prijatelja", kaže Marin, te dodaje kako se nada da će Srbija, koja se nalazi u istoj grupi sa Njemačkom, proći zajedno sa Elfom u naredni krug takmičenja.

"Bosanci imaju sjajnu reprezentaciju. Svi mi znamo ko je Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević i Sejad salihović. Osim njih četvorice imaju i Miralema Pjanića i Asmira Begovića. sve su to kvalitetni igrači i biće nam sjajna provjera pred odlazak u Južnu Afriku. Nadam se da će mi selektor ukazati priliku da zaigram protiv zemlje u kojoj sam rođen", rekao je Marin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti