Marino novi stari Udineseov trener

Marino novi stari Udineseov trener

Edmir Škorić

Jučerašnji Udineseov poraz na gostovanju kod Genoe (3:0) skupo je koštao trenera Gianni De Biasija, koji je smijenjen. Na klupu Zebri ponovo je zasjeo Pasquale Marino.

Nekadašnji trener Torina u decembru je stigao u Udine, no poraz kod Genoe u 25. kolu italijanske Serije A bio je dovoljan razlog da mu čelnici tog kluba uruče otkaz.

Popularne Zebre će ponovo preuzeti Pasquale Marino, trener kojeg je upravo De Biasi naslijedio krajem prošle godine.

"Pasquale Marino je ponovo imenovan za trenera prve momčadi", saopštili su to iz Udinesea putem svojih internet stranica.

Marino je Udinese vodio od 2007. godine, dva puta je s klubom završio na sedmom mjestu Serije A, a prošle sezone doveo ih je do četvrtfinala Evropske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.