Marinović: Imamo obavezu da se iskupimo za poraz u Tuzli

Trener Zrinjskog optimističan

Marinović: Imamo obavezu da se iskupimo za poraz u Tuzli

Vinko Marinović obratio se novinarima na današnjoj konferenciji pred meč 16. kola BHT Premijer lige između Olimpica i Zrinjskog na Koševu.

Trener mostarskog premijerligaša smatra da je Olimpic dosta bolja ekipa nego što to bodovi pokazuju, ali se nada pozitivnom rezultatu. 

"Olimpic je ekipa koju dosta dobro poznajemo obzirom da smo prošle godine igrali u Kupu BiH. Radi se o veoma dobroj ekipi, koja je po mom mišljenju zaslužila i više od ovih 16 bodova, jer su u nekim utakmicama igrali dosta dobro, ali nisu imali sreće. Olimpic na Koševu i nije u nekoj najboljoj formi i pobijedili su tamo samo jednu utakmciu i to Drinu iz Zvornika. Međutrim, mi se moramo skoncentrisati na taj meč jer su ova tri kola za nas veoma bitna i znače nam mnogo u borbi za sami vrh. Uz jedno veliko zalaganje i ozbiljnost možemo ostvariti dobar rezultat", rekao je Marinović i dodao:

"U periodu dok je bila pauza uspjeli smo neke stvari da popravimo i nadam se da će to izgledati dosta bolje u posljednja tri kola i mislim da imamo obavezu da se iskupimo za utakmicu koju smo odigrali protiv Slobode u Tuzli. Mi ćemo u posljednja tri kola pokušati ostvariti sve tri pobjede, ali ne bi bili nezadovoljni ni za sedam bodova. Što se tiče suspendovanih igrača Stojkić neće moći igrati, dok je Stevo Nikolić dobio jedan udarac i on također neće biti spreman. Uskoro ću odlučiti ko će stajati na golu. Olimpic igra dosta bolje nego što njihovi bodovi pokazuju. Njihovi glavni aduti su Muharemović, Pandža i Smajić, koji nema pravo nastupa u ovom meču. Oni su tim koji je dosta dugo igra zajedno i to je ekipa koja ima svoj kvalitet. Oni kući žele imati posjed lopte, ali veoma su nezgodni i iz konta napada. Prvenstvo je dosta dugo, ali posljednji mečevi će nam dati odgovore i vidjećemo šta smo to uradili u prvo dijelu prvenstva".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Olimpica i Zrinjskog počinje u 13:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.