Trener Borca

Marinović: Za nas je ovo fenomenalan rezultat

U četiri dana Borac je na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" izborio drugi pozitivan rezultat. Nakon pobjede od 2:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, u 17. kolu BH Telecom Premijer lige Banjalučani su osvojili bod nakon remija od 0:0.

"Svakako da sam zadovoljan. Momci su stvarno odigrali fenomenalno, borili su se iako smo i mi imali problema, a tu prije svega mislim na put Banja Luka - Sarajevo u kratkom vremenskom periodu. Možda nismo očekivali da možemo osvojiti ovaj bod u ova tri dana i dva duela sa Sarajevom", istakao je Vinko Marinović, trener Borca, te dodao:

"Željeli smo jednom zatvorenijom varijantom doći do pozitivnog rezultata, a ovaj to sigurno jeste. Pobjeda u Kupu BiH nam je bila druga protiv Sarajeva u klupskoj historiji i sada ovaj bod, za nas je to zaista fenomenalno".

O razlici između prvenstvene i kup utakmice, Marinković kaže:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ova utakmica je trkački sigurno bila ispod nivoa u poređenju sa utakmicom u Kupu, a i teren je bio dosta teži. Pored toga i nama je falilo malo svježine. Ja kažem da moram biti izuzetno zadovoljan sa ovim osvojenim bodom".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.