Marinović: Želim slaviti u svom prvom derbiju

Banjalučani na prekretnici

Marinović: Želim slaviti u svom prvom derbiju

I pored velikih problema u svlačionici Borca su spremni za subotnji derbi protiv velikog rivala Sarajeva. Motiva igračima i treneru Vinku Marinoviću neće nedostajati. Mladom stručnjaku će ovo biti prvi veliki derbi na klupi Borca.

"Očekujem od igrača da na terenu pruže maksimum. Želim da debi u derbiju začinim pobjedom, a duboko vjerujem da će se stvari na terenu odvijati u korist Borca," rekao je Marinović.

Borac na domaćem terenu nije pobijedio u posljednja četiri susreta, a zadnju pobjedu pred svojim navijačima upisali su još u 14.kolu kad su savladali Leotar sa 1:0. Uz sve to Borac nije u protekla četiri susreta postigao ni gol u Banjoj Luci.

"Svakoj lošoj seriji jednom mora da dođe kraj, a derbi protiv Sarajeva je prava prilika da se iskupimo za dosadašnje neuspjehe. Bit će ovo teška utakmica, jer bodovi su obostrano važni za oba tima, nama da bi se vratili u trku za Evropu i možda titulu, a Sarajevu u borbi za naslov. Očekujem dobar fudbal i pobjedu Borca," rekao je Aleksandar Subić.

Trener Vinko Marinović nalazi se na slatkim mukama, jer su mu na raspolaganju svi fudbaleri.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti