Ovo može samo Balotelli: Ušao je i napravio ludilo na terenu
Foto - Monza

Dva gola za 10 minuta za pobjedu

Ovo može samo Balotelli: Ušao je i napravio ludilo na terenu

M. Šljivak

Mario Baloteli odigrao je danas fenomenalan meč u susretu 35. kola italijanske Serije B.


Iskusni 30-godišnji napadač odveo je Monzu do velike pobjede na gostovanju kod Salernitane od 3:1, a zabio je dva gola za deset minuta.

Svi golovi postignuti su drugom poluvremenu. Frattesi je zabio za odstvom Monze od 0:1 u 49. minuti, ali se Salernitana brzo vraća i golom Gonda dvije minute kasnije dolazi do 1:1:

Trener Monze Cristian Brocchi potom u 80. minuti meča uvodi Marija Balotellija i zatim nastaje pravo ludilo na terenu.

Samo minut nakon ulaska Balotelli zabija gol za vodstvo od 1:2, pa u narednom napadu dobija žuti karton, što za njega nije ništa novo.

Odličnu rolu Super Mario završava svojim drugim pogotkom u 91. minuti meča za konačnih 1:3 i velika tri boda za Monzu.

Monza se ovom pobjedom potpuno uključila u borbu za direktan plasman u Seriju A i ovaj klub je trenutno četvrti sa 58 bodova.

Ispred je današnji rival Salernitana sa 60, Lecce sa 61 i Empoli sa 67 bodova.

Balotelli je ove sezone odigrao ukupno devet utakmica za Monzu i zabio je četiri gola, a u ovom susretu je zaigrao nakon pauze od povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti