U novom klubu predstavili Balotellija: "Stigao je napadač svjetske klase"

Potpisao ugovor

U novom klubu predstavili Balotellija: "Stigao je napadač svjetske klase"

S. Mlaćo
Italijanski napadač Mario Balotelli od danas je i zvanično novi član švicarskog Siona.

Balotelli je kako se to i najavljivalo potpisao ugovor sa Sionom i odradio prvi trening.

Stiže iz Turske, tačnije ekipe Adana.

U Sionu će ga trenirati sunarodnjak Paolo Tramezzani.

Sion će prema pisanju medija platiti dva miliona eura, a iz kluba su istakli da su presretni dovođenjem napadača svjetske klase.

Uvjereni su da će Italijana biti i sjajan marketinški potez.

Oglasi

Italijan je poslije pobjede nad Umraniyesporom posvađao sa trenerom Vincencom Montelom.

Nakon što je sudija svirao kraj Vincenco Montella je žestoko krenuo na Balotellija i bio je spreman da se fizički obračuna sa italijanskim napadačem.

Balotelli je poznat po tome da voli provocira te dobacuje, a ovaj put ga je to skupo koštalo jer mu sigurno slijedi pauziranje u narednim utakmicama.

Kontroverzni napadač je očigledno povukao živac svom treneru koji se nije suzdržalo te je krenuo na Super Marija nakon razmjene riječi.

Oglasi

Balotelli je iskusnom stručnjaku rekao nešto što se ne smije te mu je Montella žestoko zaprijetio, a šta se dešavalo u svlačionici može se samo pretpostaviti.

Inače, Adana nakon prva četiri kola ima devet bodova.

Kada je Balotelli u pitanju on je u Adanu stigao iz Monze, a nastupao je i za Bresciu, Marseille, Nicu, Liverpool, Milan, Man. City, Inter...

Za reprezentaciju Italije upisao je 36 nastupa uz 14 pogodaka.

Rođen je u Palermu 1990. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi