Legendarni Basler izgubio opkladu pa pristao na bizarnu 'kaznu'
Foto - EPA

Mora preuzeti lokalni tim

Legendarni Basler izgubio opkladu pa pristao na bizarnu 'kaznu'

Midhat Šljivak

Čuveni njemački fudbaler Mario Basler (53) postat će novi trener osmoligaša SC Turkgucu Osnabruck.

Nekadašnja zvijezda njemačkog fudbala morao je preuzeti ovog niželigaša i to nakon što je izgubio bizarnu opkladu s prijateljem.

Basler je igrao skvoš s prijateljem i najavio je kako će preuzeti Turkgucu ako izgubi meč. Na kraju se to i desilo, a legendarni fudbaler je ispunio obećanje.

Da čuveni fudbaler dolazi na mjesto trenera potvrdio je za Kicker i sportski direktor Samet Sakinmaz.

"Momci su presretni. Još dosta toga mogu naučiti od Baslera. On će potpisati ugovor na godinu i po, a dosadašnji trener Ali Ucar će mu biti desna ruka."

Mario Basler je nakon završetka bogate igračke karijere imao određeno trenersku iskustvo u njemačkim niželigašima, ali značajnije rezultate nije napravio.

Kao fudbaleru mu je išlo mnogo bolje, posebno u dresu Bayerna s kojim je osvojio brojne trofeje. Igrao je još za Kaiserslautern, Herthu, RW Essen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi