Mario Ćutuk novi trener Viteza

Mario Ćutuk novi trener Viteza

O. Lekić

Nakon lošeg bodovnog starta u novu sezonu Prve lige Federacije BiH došlo je do promjene na klupi Nogometnog kluba "Vitez" iz Viteza.

Uprava kluba donijela je odluku kako će s dužnosti prvog trenera razriješiti Valentina Plavčića, a kako  je večeras potvrdio predsjednik NK "Vitez", Vlatko Kafadar, novi trener viteškog prvoligaša biti će nekadašnji trener Širokog Brijega Mario Ćutuk.

"Usprkos kvalitetnom radu našeg, sada već, bivšeg trenera Plavčića bili smo prisiljeni reagirati uslijed loših rezultata. Dogovor je postignut s Mariom Ćutukom, koji će već od srijede voditi treninge našeg kluba", izjavio je za Fenu Vlatko Kafadar.

Mario Ćutuk rođen je u Mostaru 28. septembra 1960. godine. Karijeru je započeo je u pionirima Hajduka.  U Hajdukovu omladinskom pogonu Ćutuk je prošao sve uzrasne kategorije, a prvi profesionalni ugovor za Hajduk potpisao je u avgustu 1979. godine.

Mario Ćutuk je za Hajduk nastupao od 1979. do 1983. godine te odigrao 42 utakmice i postigao 2 zgoditka. Nakon Hajduka Mario Ćutuk nastupao je za Zadar, Osijek, Borac iz Banje Luke, Split i Posušje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.