Mario može dostići nivo Ronalda i Messija

Roberto Mancini tvrdi:

Mario može dostići nivo Ronalda i Messija

Edmir Škorić

Roberto Mancini, talijanski strateg na klupi Manchester Cityja, vjeruje da Mario Balotelli ima potencijala da dostigne niov Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Kontroverzni 20-godišnji italijanski napadač nema poprilično dobru sezonu iza sebe, no svejedno je na spisku selektora Azzurra za utakmice sa Estonijom 3. juna i Republikom Irskom (prijateljska) četiri dana kasnije.

"Tehnički posjeduje sve, no to nije dovoljno da bude najbolji na svijetu. Messi, Ronaldo i Iniesta naporno rade svaki dan da bi bili najbolji. Balotelli može dostići njihov nivo", rekao je Mancini za italijanski Sky Sport.

Balotelli je ljetos iz Intera stigao u City i Mancini je zadovoljan njegovim napretkom.

"Ima veliki potencijal i od početka sezone se dosta popravio. Važno je da se vratio u nacionalni tim. Sljedeće sezone morat će stoposto biti posvećen".

Za kraj je nekadašnji trener Intera rekao kako će Carlos Tevez i Edin Džeko najvjerovatnije ostati u klubu, uprkos njegovoj namjeri da dovede još igrača do početka nove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.