Mario Ricardo je slijep na jedno oko, ali je postigao gol vrijedan pažnje

Lijepa priča iz Paragvaja

Mario Ricardo je slijep na jedno oko, ali je postigao gol vrijedan pažnje

Vrlo zanimljiva fudbalska priča dolazi nam ovih dana iz Paragvaja.

U tamošnjoj trećoj ligi gledatelji vjerovatno nikada nisu vidjeli ljepši gol, a postigao ga je Mario Ricardo, napadač ekipe Cristobal Colon.

Ricardo je postigao golčinu sa oko 30-ak metara, a to možda i ne bi privuklo toliku pažnju da on nije slijep na jedno oko. Ricardo je imao saobraćajnu nesreću nakon koje je ostao slijep na jedno oko, a osim fudbala priliku koristi i kako bi pomogao majci koja prodaje povrće na pijaci u Asuncionu.

Svemu dodajmo da brojni navijači sada traže da ovaj pogodak uđe u konkurenciju za nagradu 'Puškaš' koja se dodjeljuje za najljepši gol sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi