Mario Vrančić najbolji veznjak 2. Bundeslige

Mario Vrančić najbolji veznjak 2. Bundeslige

Edmir Škorić

Njemački sportski magazin Kicker smatra da je bh. internacionalac Mario Vrančić najbolji veznjak 2. njemačke Bundeslige.

Vrančić, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, imao je jako uspješnu sezonu iza sebe. Bivši igrač drugog tima Mainza i Borussije Dortmund je s Paderbornom izborio ulazak u Bundesligu.

Bio je strijelac onog odlučujućeg gola za ulazak u viši rang protiv Aalena (2:1) 11. maja ove godine. Taj gol je praktički obezbijedio Paderbornu igranje u najvećem rangu njemačkog nogometa.

Vrančić je potencijalni bh. reprezentativac iako je rođen u Slavonskom Brodu. On je u prošloj sezoni odigrao 30 utakmica u 2. Bundesligi i postigao je pet golova.

Uredništvo Kickera smatra da je on najbolji igrač veznog reda u protekloj sezoni kad je u pitanju 2. Bundesliga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.