Mario Vrančić u idealnom timu sezone u Cvajti

Izbor Kickera

Mario Vrančić u idealnom timu sezone u Cvajti

Nogometaši Paderborna na veliko iznenađenje plasirali su se u Bundesligu nakon odlične sezone u kojoj su osvojili drugo mjesto ostvarivši tako direktan plasman u najjači nogometni rang u Njemačkoj.

Jedan od najzaslužnijih za historijski rezultat ovog kluba je Mario Vrančić, igrač naših korijena, koji je u tek završenoj sezoni odigrao 30 utakmica uz učinak od šest golova i 10 asistencija.

Sjajne igre 25-godišnjeg veznjaka nisu ostale neopažene, pa je u izboru prestižnog Kickera koji prati sva dešavanja vezana za nogomet u Njemačkoj izabran u idealni tim sezone.

Tim sezone po izboru Kickera: Timo Horn (FC Koln), Phillip Kingmann (FC Karlsruher), Uwe Hunemeirer (SC Paderborn), Kevin Wimmer (FC Koln), Jonas Hector (FC Koln), Mathias Lehman (FC Koln), Mario Vrančić (SC Paderborn), Moritz Hartmann (FC Ingolstadt), Daneil Halfar (FC Koln), Alban Meha (SC Paderborn) i Simon Zoller (FC Kaiseslautern).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.