Mark Hughes novi selektor Turske?

Mark Hughes novi selektor Turske?

Bivši menadžer Manchester Citya , Mark Hughes , nova je meta FS Turske i predstavlja jednog od najozbiljnijih kandidata za to mjesto.

Podsjetimo, Turska je još uvijek bez selektora, nakon što je na tu poziciju ostavku dao turski ''imperator'' Fatih Terim, poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010 godine u JAR. Tada je Turska u grupi 5, završila iza Španije (15 bodova) i naše selekcije (4 boda) i ostala bez SP. Turski savez je poslije njegove ostavke krenuo u ''akciju'' traženja novog selektora, ali to za sada nije rezultiralo pronalaskom adekvatnog rješenja. Za sada su poziv na radno mjesto u Istanbul odbili Giovanni Trapattoni, Guus Hiddink i Luis Felipe Scolari.

U pregovorima sa Hughesom, Turcima je najveća uzdanica Tugay Kerimolu, legendarni turski fudbaler s kojim je Velšanin sarađivao dok je trenirao Blackburn. Ukoliko bi Hughes bio selektor, Tugay bi bio njegov prvi pomoćnik.

Prije Manchester Citya i Blackburna, Hughes je bio selektor reprezentacije Velsa (1999.-2004.). Kao igrač se proslavio igrama u Manchester Unitedu. Čini se kako bi, s obzirom da i jedna i druga strana nastoje što prije riješiti svoj problem, Hughes vrlo lako mogao biti novi selektor Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije