Optimizam u redovima Olimpica

Markić i Duljević: Možemo pobijediti Željezničar

Adnan Beganović

Derbi susret 26. kola BH Telecom Premijer lige sutra će na Otoci odigrati domaći Olimpic i Željezničar, a u redovima najmlađeg sarajevskog premijerligaša uoči ovog susreta vlada dobra atmosfera.

Iako je Željezničar s obzirom na stanje na tabeli, te na tradiciju, favorit u sutrašnjem susretu, u redovima Olimpica vjeruju da mogu doći do nova tri boda koja će ih ostaviti u borbi za Evropu.

"Naravno da očekujem pobjedu kao i u svakoj utakmici. Želimo pobijediti, nastaviti dobar niz i izboriti Evropu", za SportSport.ba je izjavio defanzivac Olimpica Toni Markić.

"Željezničar je jak kolektiv, ne treba nikog izdvajati. Moramo biti pravi. Sve je na nama i mislim da možemo izboriti Evropu", dodao je Markić.

"Očekujem dobru utakmicu sa mnogo gostujućih navijača. Očekujem pobjedu jer želimo igrati u Evropi. Nadam se da možemo izboriti nastup na evropskoj sceni, a sutra se najviše trebamo čuvati Eldina Adilovića", uoči derbija je izjavio fudbaler Olimpica Haris Duljević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.