Marko Maletić na probi u Celticu

Kadetskog reprezentativca BiH žele u Glasgowu

Marko Maletić na probi u Celticu

Mladi bosanskohercegovački fudbaler Marko Maletić nalazi se u Glasgowu, gdje se priključio treninzima slavnog škotskog kluba Celtica.

Maletić, koji nastupa za holandskog drugoligaša De Graafschap, već se ranije nalazio na probi u Celticu, nakon čega su mladom bh. fudbaleru odlučili produžiti probni period, te se uskoro očekuje i zvanična ponuda holandskom klubu za ovog mladog vezistu.

Procjenjuje se da bi Celtic za Maletića De Graafschapu mogao ponuditi odštetu u visini od oko 300.000 eura.

Maletić, koji je član kadetske U 17 reprezentacije Bosne i Hercegovine, nalazi se na meti Fudbalskog saveza Holandije, koji ga želi preoteti. Za nadati se da će čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza barem u ovom slučaju reagovati na vrijeme i talentovanog fudbalera ostaviti u nacionalnom dresu domovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti