Marko Mišić novo pojačanje Viteza

Napustio Olimpic

Marko Mišić novo pojačanje Viteza

D. Kurbegović

Polako se osipa igrački kadar sarajevskog Olimpica. Nakon što su klub napustili Mahir Karić i Pero Ivetić, još jedan igrač je odlučio da digne sidro i napusti klub koji je prošlu sezonu završio kao petoplasirani u Premijer ligi.

Marko Mišić, 20-godišnji vezni igrač nakon samo pola godine napustio je ekipu Olimpica sporazumno raskinuvši ugovor. Ovu informaciju nam je potvrdio i sam igrač koji je za SportSport.ba otkrio ime svog narednog kluba.

"Prijateljski sam se rastao sa Olimpicom, bilo mi je lijepo u Sarajevu, ali nisam bio zadovoljan minutažom i na kraju logično je da idem negdje gdje ću više igrati. Sreća pa nisam dugo čekao kako bi pronašao novi klub, već sam se za par minuta dogovorio sa čelnicima Viteza i trenerom da se vratim u klub iz kojeg sam otišao u Olimpic. Mislim da je ovo pravi potez jer je Vitez ušao u Premijer ligu i sigurno ću više igrati nego u Olimpicu", nada se mladi Mišić.

Vitez ne želi igrati epizodnu ulogu u Premijer ligi

"Uz kostur tima i skoro sve igrače koji su igrali u prošloj sezoni klub je angažovao još nekoliko provjerenih igrača, tako da sam siguran uz dobre pripreme da nećemo biti ekipa protiv koje će svi već unaprijed upisati tri boda. Možda mnogi misle da je naš hendikep što ćemo igrati svoje utakmice na Kamberovića polju, ali ja mislim da ćemo imati dobru podršku od ljudi iz Zenice koji prepoznaju dobar nogomet", završio je razgovor za SportSport.ba Marko Mišić čiji brat je standardni prvotimac zeničkog Čelika i naredne sezone ćemo ponovo gledati okršaj braće u Premijer ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.