Tolić se osramotio izvođenjem panenke, a nekoliko dana nakon toga saznao katastrofalne vijesti

Ne žele ga više u Mariboru

Tolić se osramotio izvođenjem panenke, a nekoliko dana nakon toga saznao katastrofalne vijesti

Esmer Oštraković

Čak i ukoliko ne pratite fudbal u Sloveniji za Marka Tolića ste morali čuti jer je on u posljednje vrijeme top tema na ovim prostorima.

Naime, Tolić je fudbaler koji se u 11. minuti sudijske nadoknade pri rezultatu 0:0 osramotio u finalu kupa Slovenije.

Tolić je odlučio da preuzme odgovornos i izvede penal protim Olimpije, pokušao je panenkom prevariti golmana, ali mu je samo dodao loptu u ruke.

Nakon utakmice taj potez kritikovao je trener Maribora Damir Krznar, a Tolić se naravno izvinuo navijačima.

Nakon svega sportski direktor kluba Marko Šuler rekao je da je igrač Dinama otpisan i da za njega više nema mjesta u Mariboru.

"Ne vidim ga više u dresu Maribora. Nažalost.... Iz poštovanja prema našim navijačima i nepoštovanja prema protivniku", rekao je Šuler, te je nastavio.

Oglasi

"Tolić je privatizirao utakmicu. Neshvatljivo mi je da se neko stavi iznad kluba, trenera i svega. To nikada neću shvatiti. Toliko rizikovati u utakmici sa tako velikim ulogom. Neshvatljivo", završio je Šuler.

Ove sezone je Tolić postigao 11 golova i dodao je 13 asistencija, ali sve to je palo u vodu nakon penala koji je promašio.

Na kraju je utakmica otišla u produžetke, a Olimpija je uspjela da dođe do pobjede i to u čak 131. minuti i to upravo iz penala.

Olimpija je povele sa 1:0 u 103. minuti kada je Lasickas uspio da pogodi mrežu Maribora.

No, samo deset minuta kasnije Maribor se vratio i to preko Mitrovića koji je tek ušao u igru umjesto Kronavetera i zabio je gol za 1:1 samo nekolik osekundi kasnije.

No, u 128. minuti Sirk pravi penal koji je sve odlučio. Odgovornost je preuzeo Elšnik i za razliku od protivničke ekipe uspio je u posljednjim sekundama meča da zabije gol za 2:1 i Olimpiji donese trofej osvajača Kupa Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi