Maroko i Sudan na Kupu Nacija

Poznati svi učesnici

Maroko i Sudan na Kupu Nacija

Maroko i Sudan su preostala dva učesnika afričkog Kupa Nacija 2013. koji će zajedno organizovati Gabon i Ekvatorijalna Gvineja.

Maroko je u posljednjem meču savladao Tanzaniu u Marrakechu sa 3:1 čime su preskočili Centralno Afričku Republiku i Alžir koji vodi Vahid halilhodžić. Golove za Marokance čiji je selektor Erik Gerets postigli su Chamakh, Taarabt i Boussuta. Sudan je uz Libiju najbolja drugoplasirana ekipa i plasirao se prvi put na finalni turnir nakon 1976, a na Kupu Nacija senzacionalno neće igrati giganti Crnog kontinenta poput Nigerije, Kameruna, Južne Afrike, Egipta i Alžir.

Debitanti će biti Niger i Bocvana, a uz domaćine će učestvovati Obala Slonovače, Tunis, Gana, Senegal, Maroko, Gvineja, Mali, Sudan, Zambija, Libija, Burkina Faso i Angola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.